Cum să-ți faci tricotajele să reziste mai mult

Tricotajele noastre sunt un element de bază din garderoba confortabilă și confortabilă, dar au nevoie de îngrijire specială pentru a se asigura că durează mulți ani. Iată câteva sfaturi despre cum să vă spălați, să uscați, să vă manipulați și să depozitați tricotajele pentru a le menține cât mai bine.

Spălați-vă tricotajele

Citiți întotdeauna eticheta de îngrijire înainte de a vă spăla tricotajele. Dacă eticheta recomandă spălarea mâinilor, umpleți un lighean cu apă rece și adăugați o cantitate mică de detergent blând. Bateți ușor haina în apă, apoi clătiți bine cu apă rece. Evitați strângerea sau răsucirea materialului, deoarece acest lucru îl poate determina să se întindă sau să-și piardă forma.

Dacă eticheta de îngrijire permite spălarea la mașină, selectați un ciclu delicat cu o temperatură de 0 grade Celsius. Utilizați un detergent ușor și evitați supraîncărcarea mașinii de spălat pentru a preveni întinderea sau ruperea tricotului.

Uscarea tricotajelor

După spălare, îndepărtați excesul de apă apăsând ușor haina între două prosoape. Așezați tricotajele pe un prosop curat și uscat și remodelați-o la dimensiunea și forma inițială. Evitați să vă agățați tricotajele la uscat, deoarece acest lucru poate întinde fibrele. În schimb, așezați-l pe un suport de uscare sau un prosop curat, departe de lumina directă a soarelui sau de surse de căldură.

Manipularea tricotajelor

Când vă manipulați tricotajele, fiți blând pentru a evita întinderea sau deteriorarea fibrelor. Îndoiți tricotajele cu grijă în loc să le atârnați, deoarece agățarea le poate face să se întindă. Păstrați-vă întotdeauna tricotajele curate și uscate, ferite de umiditate și lumina directă a soarelui.

Aveți grijă de pilling

Pillingul sau formarea de bile mici de fibre pe suprafața tricotajelor este o întâmplare naturală. Pentru a elimina bolile, utilizați un pieptene pentru exfoliere, un aparat de ras sau un aparat de ras Philips. Fiți blând atunci când îndepărtați pastile pentru a evita deteriorarea fibrelor.

Depozitarea tricotajelor

În timpul sezonului de iarnă, depozitați-vă tricotajele în pungi suplimentare de pânză pentru a le proteja de praf și umiditate. Înainte de a vă depozita tricotajele, asigurați-vă că sunt curate și complet uscate pentru a evita mirosurile de mucegai și mucegaiul. Păstrați tricotajele într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui și sursele de căldură.

Prevenirea daunelor moliei

Pentru a evita deteriorarea moliei, depozitați-vă tricotajele într-un recipient sau o pungă etanș. De asemenea, puteți pune tricotajele la congelator pentru câteva ore pentru a ucide orice ouă de molii sau larve care ar putea fi prezente.

În concluzie, îngrijirea și întreținerea corespunzătoare pot ajuta la prelungirea duratei de viață a tricotajelor tale. Urmând aceste sfaturi, vă puteți păstra tricotajele în stare excelentă pentru anii următori.

Înapoi la pagina principală